"Укрзалізниця" назвала найпопулярніший поїзд у міжнародному сполученні

Укрзалізниця
Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

АТ “Укрзалізниця” з початку року вже перевезла майже 800 тис. пасажирів у міжнародному сполученні та очікує влітку пожвавлення попиту на міжнародні рейси.

Прокачайте маркетинг-стратегію свого бізнесу та знайдіть нові канали взаємодії з аудиторією на MRKTNG марафоні від MMR та Ekonomika+
25 червня топменеджери Ощадбанку, Укрзалізниці, NOVA (Нової пошти), Kernel, Ковальська та ще 25+ великих компаній розкажуть, які стратегії та канали просування підійдуть саме вашому бізнесу.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба УЗ.

Які напрямки користуються найбільшим попитом

Зазначається, що найбільше пасажирів цьогоріч було перевезено у сполученні з Перемишлем - 451 тис., у сполученні з Хелмом - 226 тис., у сполученні з Варшавою — понад 82 тис.

Наразі "Укрзалізниця" активно готується до літнього сезону перевезень та нагадує, що в міжнародному сполученні курсує загалом 28 поїздів: 14 - з найбільших міст України, ще 14 - з прикордонних містечок.

Зокрема, поїзди курсують з українських населених пунктів до Польщі, Австрії, Чехії, Молдови, Угорщини, Словаччини.

Найбільш популярним залишається поїзд №67/68 Київ – Варшава, де кількість місць обмежена через специфіку вагонів. Тут використовуються вагони RIC, які можуть курсувати і українською, і європейською колією. Їх кількість у парку компанії обмежена.

Тому, якщо ви не встигли купити квиток на цей поїзд, в УЗ рекомендують розглянути поїзд Львів – Рава-Руська – Варшава, а також рейси до Хелма та Перемишля.

Продажі квитків на міжнародні рейси відкриваються за 20 діб до відправлення поїзда.

Квитки на поїзди сполученням Київ – Варшава та Київ – Відень доступні на оновленому сайті та застосунку за умови верифікації користувача за допомогою Дія.Підпис.

Раніше повідомлялося, що задля боротьби з перекупниками квитків застосунок “Укрзалізниці” інтегрували з “Дією”

Нагадуємо, що з 18 березня у мобільному застосунку "Укрзалізниці" став доступним для купівлі онлайн прямий поїзд Київ - Відень та пересадковий поїзд Чоп - Відень, а автоматична функція пошуку маршруту з пересадкою дозволяє зручно знайти та придбати одразу 2 квитки.

"Укрзалізниця" вийшла на довоєнні показники пасажироперевезень

За 4 місяці 2024 року АТ “Укрзалізниця” поїздами дальнього сполучення перевезла на чверть більше пасажирів, ніж торік.

У 2023 році "Укрзалізниця" перевезла 25 мільйонів пасажирів у поїздах далекого сполучення, зокрема до країн Європи - рекордні 2,1 млн пасажирів. Таким чином УЗ вийшла на показники пасажироперевезень 2021 року.

У 2023 році до країн Євросоюзу було перевезено в 2,1 рази більше людей, ніж у 2022.

Як повідомлялося, у 2024 році АТ "Укрзалізниця" не планує підвищувати тарифи на внутрішні пасажирські перевезення.

Але у грудні 2023 року "Укрзалізниця" за спільним рішенням із залізницями сусідніх країн вирішила підвищити вартість квитків на міжнародні поїзди, аби зменшити свої загальні збитки від перевезень.