Вперше за 18 років. "Укрзалізниця" запустила потяг між Львовом та Варшавою

Вперше за 18 років. "Укрзалізниця" запустила потяг між Львовом та Варшавою
Фото: пресслужба "Укрзалізниці"

15 жовтня "Укрзалізниця" запустила залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Данним маршрутом потяги не курсували 18 років. Маршрут організовано через станцію Рава-Руська.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Згідно з повідомленням, до Рави-Руської пасажири прибудуть сучасним дизель-поїздом українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink, а на станції Рава-Руська відбудеться пересадка на поїзд польського перевізника SKPL, який рухається по вужчій європейській колії (1435 мм, при тому, що ширина української - 1520 мм). На ньому пасажири можуть доїхати до Любліна або Варшави.

За один рейс в одному напрямку поїзди можуть перевезти близько 200 пасажирів.

Керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Шевченко заявив у Facebook, що перший рейс зі Львова до Варшави вийшов за розкладом.

Час у дорозі від Львова до Варшави становить близько 9 годин, вартість — від 1188 гривен. У пропозиції є місця 1-го та 2-го класу. Дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку "Укрзалізниці".

Повідомляється також, що квитки доступні у чат-ботах та на сайті "Укрзалізниці", а також у міжнародних касах вокзалів.

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко додав, що найближчим часом планується запускати міжнародний поїзд Чоп — Прага, а також тривають роботи над маршрутом Перемишль — Берлін.

Як повідомляють в УЗ, проект реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

"Крім того, разом із запуском цього маршруту відновлюємо роботу раніше неактивного залізничного пункту пропуску, що відкриває перед нами нові можливості з розвитку нашої міжнародної мережі", - наголошують в УЗ.