НБУ курс:

USD

41,27

--0,06

EUR

44,44

--0,27

Готівковий курс:

USD

41,50

41,47

EUR

45,05

44,90

Зменшить затори: у Києві відкрили з'їзди та рух на двох нових шляхопроводах (ФОТО)

Зменшить затори: у Києві відкрили з'їзди та рух на двох нових шляхопроводах (ФОТО)
Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Сьогодні, 30 серпня, у Києві відкрили рух з"їздами та заїздами на новий шляхопровід на перетині вулиць Полярної та Богатирської. Також завершили роботи з асфальтування та відкрили рух в обидва боки ще одним оновленим об’єктом - ділянкою Великої кільцевої – від Жулянського шляхопроводу до повороту в місто Вишневе. 

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

На Оболоні відкрили з'їзди на новій розв'язці 

За словами Кличка, на об’єкті влаштували 5-ти прогонову естакаду, з’їзди та заїзди транспортної розв’язки, тротуари та велодоріжки. Крім того, встановили зовнішнє освітлення, переклали інженерні мережі. Також збудували й підземний пішохідний перехід з пандусами для маломобільних груп населення з урахуванням всіх вимог щодо інклюзивності.

Як наголосив Кличко, відтепер автотранспорт та тролейбуси рухаються вже повноцінною новою роз’язкою.

Мер столиці пообіцяв, що невдовзі будуть завершені усі роботи з благоустрою території.

"Ця розв’язка збільшить пропускну спроможність транспортного вузла й зменшить затори у цій частині Оболоні. Також покращить безпеку руху та екологічну ситуацію. Тобто, ми створили ще один об’єкт європейського рівня", - підкреслив Кличко.

Він додав, що також триває ремонт ділянки проїжджої частини на вулиці Богатирській та місцевих проїздів. Влаштовують дорожнє полотно, облаштовують тротуари та велодоріжки, встановлюють опори освітлення, оновлюють інженерні мережі.

Зауважимо, що відкрили рух новим шляхопроводом на Оболоні у травні. 

Поворот в місто Вишневе

Також завершили роботи з асфальтування та сьогодні відкрили рух в обидва боки ще одним оновленим об’єктом - ділянкою Великої кільцевої – від Жулянського шляхопроводу до повороту в місто Вишневе. Її протяжність понад 1,5 км.

"Роботи там розпочали у вересні 2023 року. Рух для транспорту вже відкриваємо. Благоустрій території поруч завершимо невдовзі", - зазначив Кличко.

Покращення транспортної інфраструктури у Києві

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, рух автомобільного транспорту Подільсько-Воскресенським мостом у Києві планують повністю запустити у вересні. 

5 грудня у Києві відкрили третю з побудованих містом ділянок Великої Кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. 

Загальна протяжність трьох нових ділянок – 3 км. Почали їх будувати з 2016 року. 

Будівництво трьох нових ділянок Великої Кільцевої дороги, яке місто завершило, є дуже важливим, бо таким чином дорогу підводять до майбутнього тунелю під річкою Дніпро, який сполучатиме лівий і правий береги і виходитиме на Троєщину.

Крім того, 20 грудня у Києві відкрили рух оновленим Дегтярівським шляхопроводом для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями.

 А 1 грудня у Києві відкрили проїзд недобудованим Подільсько-Воскресенським мостом, який з’єднує Поділ та Русанівські Сади, для спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусів.