НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Кабмін затвердив порядок розгляду заяв на набуття статусу резидента "Дія City"

Кабмін затвердив порядок розгляду заяв на набуття статусу резидента "Дія City"
"Дія City" – правовий режим для IT, який передбачає спеціальні умови оподаткування для юридичних осіб

Кабінет міністрів постановою №1445 від 29 грудня 2021 року затвердив порядок подання та розгляду заявок на набуття статусу резидента "Дія City".

Відповідну ухвалу оприлюднено на сайті Кабміну.

Цим самим документом Кабмін затвердив порядок формування та ведення реєстру "Дія City".

Водночас відповідних документів порядків поки що немає.

Так, уряд визначив офіційним веб-сайтом правового режиму "Дія City" державний веб-портал city.diia.gov.ua.

Також в уряді ухвалили рішення, що функціонуватиме реєстр "Дія City" у складі Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Таким чином, за допомогою цього ресурсу здійснюється подання та розгляд заявок на резидентство та вихід з нього, про зміни у поданих даних, а також заяв про виправлення помилки.

До того ж Кабмін зобов'язав Державну податкову службу забезпечити подання Міністерству цифрової трансформації відомостей, необхідних для визначення відповідності резидента "Дія City" вимогам закону "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні".

Зі свого боку Мінцифри має забезпечувати надання податкової інформації про надбання/втрату статусу резидента "Дія City".

Зазначимо, "Дія City" – правовий режим для IT, який передбачає спеціальні умови оподаткування для юридичних осіб – резидентів "Дія.City". Також передбачається, що IT-компанії отримають гнучкі умови працевлаштування та окремий порядок взаємодії із державними контролюючими органами.

У Міністерстві цифрової інформації очікують, що спеціальний правовий режим для ІТ-компаній "Дія.City" запрацює вже наприкінці січня.

Нагадаємо, що закон про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, що передбачає запровадження режиму "Дія City", був прийнятий ще 15 липня. 11 серпня його підписав президент Володимир Зеленський.

14 грудня парламент прийняв також закон про оподаткування в "Дія City", який через кілька днів був підписаний Зеленським.