Рішення про сертифікацію "Північного потоку - 2" не ухвалять до кінця червня

Рішення про сертифікацію "Північного потоку - 2" не ухвалять до кінця червня
Рішення про сертифікацію "Північного потоку - 2" не ухвалять до кінця червня

Сертифікація газопроводу "Північний потік-2" у Німеччині навряд чи відбудеться у першому півріччі 2022 року, незважаючи на реєстрацію дочірньої компанії. Регулятор ФРН, як і раніше, чекає на отримання всіх документів, необхідних для розгляду відповідної заявки.

Про це заявив голова Федеральної мережевої агенції Йохен Хоман в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише RND.

За словами Хоманна, навряд чи сертифікація відбудеться у першому півріччі, незважаючи на створення "Газпромом" дочірньої компанії у Німеччині .

"Необхідна для сертифікації компанія відповідно до німецького законодавства заснована та внесена до торговельного регістру. Але не вистачає подальших кроків. Ми очікуємо, що "Північний потік-2" подасть усі необхідні документи", - заявив Йохен Хоман.

Він зазначив, що закінчення сертифікації газопроводу навряд чи буде можливим у першому півріччі.

"Лише коли вони будуть повністю надані, ми зможемо відновити розгляд. Якщо звернути увагу на різні терміни, які потім почнуть діяти, то швидко приходиш до висновку, що закінчення навряд чи буде можливим у першому півріччі", - заявив голова регулятора ФРН.

Зазначимо, у грудні 2021 року розпочалася процедура заповнення газом другої нитки газопроводу “Північний потік-2”.

Міністр економіки, віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек вважає, що питання схвалення газопроводу "Північний потік-2" має вирішуватися відповідно до закону. Але він припускає можливість зупинення проекту через загрози Україні.

Нагадаємо, законопроект про введення санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2", автором якого є сенатор-республіканець Тед Круз, 13 січня не набрав достатньої кількості голосів у сенаті США.

У той же час, адміністрація президента США Джозефа Байдена шукає способи   забезпечити енергопостачання   країн Європи у разі, якщо Кремль скоротить експорт нафти та газу у відповідь на підтримку України.

У січні 2022 року представники Держдепартаменту США вже   звернулися   в енергетичні компанії із запитом, чи зможуть вони забезпечити додаткове постачання газу у разі вторгнення Росії в Україну.