У JPMorgan назвали банки, які найбільше постраждають при відключенні РФ від SWIFT

У JPMorgan назвали банки, які найбільше постраждають при відключенні РФ від SWIFT

Банки Італії, Франції та Австрії можуть найбільше постраждати від відключення Росії від міжнародної фінансової системи SWIFT, передає Reuters.

Згідно з даними Банку міжнародних розрахунків (БМР), у третьому кварталі 2021 року італійські та французькі банки мали непогашені претензії до Росії на суму близько $25 млрд кожна. Борги Росії перед австрійськими банками становили на той момент $17,5 млрд.

Таким чином, Італія, Франція та Австрія є міжнародними кредиторами, найбільш схильними до впливу Росії.

У той же час зобов'язання РФ перед американськими банками менші – $14,7 млрд.

За інформацією компанії JPMorgan, серед головних кредиторів фігурують кілька банків, зокрема UniCredit, RBI, Societe Generale та ING, які мають помітні ризики в Росії.

При цьому в RBI заявляють, що тримають ситуацію під контролем, в ING запевняють, що фінустанова добре підготовлена до подібних випадків.

Раніше повідомлялося, що офіційні особи США та Європейського Союзу завершують роботу над великим пакетом санкцій на випадок вторгнення Росії в Україну, які націлені на російські банки, але не включають заборону РФ на доступ до фінансової системи SWIFT.

У свою чергу заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія завчасно підготувалася до введення нових санкцій: Центральний банк підготував свою систему передачі фінансових даних, яка зможе замінити міжнародну банківську систему SWIFT, якщо США вирішать відключити РФ від неї.