СБУ знешкодила банду, яка готувала розбійні напади у прикордонних районах України (ФОТО)

Організатори банди займалися підготовкою до здійснення серії розбійних нападів на міські інфраструктурні об'єкти
Фото: прес-центр СБУ

У Житомирі та Харкові співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) знешкодили організоване злочинне угруповання, яке координували представники спецслужб Російської Федерації.

Як повідомляє прес-центр СБУ, організатори банди займалися підготовкою до здійснення серії розбійних нападів на міські інфраструктурні об'єкти, включаючи комерційну сферу.

За їх задумом, це мало призвести до дестабілізації внутрішньої обстановки у регіонах.

У СБУ зазначають, що групу організували два місцеві жителі, один з яких має громадянство РФ.

Під прикриттям працевлаштування в охоронній фірмі вони підбирали "кандидатів" до складу банди. Для цього використали власні зв'язки серед представників криміналітету.

У ході проведення слідчих дій за місцями знаходження обох організаторів угруповання правоохоронці, серед іншого, виявили:

- спеціальні технічні пристрої радіочастотного гноблення,

- Чорнові записи з планами підготовки до розбійних нападів,

- засоби зв'язку,

– комп'ютерну техніку та електронні носії з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження продовжуються невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи щодо викриття та затримання членів злочинного угруповання проводилися співробітниками СБУ у Житомирській та Харківській областях при координації Департаменту контррозвідки СБУ при процесуальному керівництві Житомирської обласної прокуратури.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України знайшла нові докази інституційної присутності Росії на окупованій частині Донецької області.

Нагадаємо, у серпні співробітники контррозвідки, внутрішньої безпеки та слідчі Служби безпеки України (СБУ) викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ Російської Федерації, яка діяла на території Херсонської області.

Як повідомляє прес-центр відомства, організатором мережі був колишній співробітник регіонального управління СБУ. Він звільнився зі служби у 2014 році і під час виїзду до Російської Федерації був завербований співробітниками ФСБ РФ.