У Москві сталася масштабна пожежа в бізнес-центрі (ВІДЕО)

У Москві сталася масштабна пожежа в бізнес-центрі (ВІДЕО)

Масштабна пожежа охопила вранці 3 червня бізнес-центр "Гранд Сєтунь плаза" в Москві: там спалахнули одразу чотири перші поверхи. Як передає російське інформагентство ТАСС, рятувальники отримали повідомлення про займання о 9:31. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Пожежу віднесено до п'ятого рангу складності з п'яти можливих. При цьому джерело агентства повідомило, що на шостому та сьомому поверхах будівлі можуть залишатися до 20 осіб, одна з яких заблокована на сьомому поверсі.

На місце пожежі прибув заступник міністра з надзвичайних ситуацій Росії Ілля Денісов, який курирує у відомстві Головне управління пожежогасіння. Рух вулицями, що примикають до бізнес-центру, було обмежено.

З будівлі евакуювали близко 1000 людей, ще 13 були врятовані за допомогою спеціальних пристроїв. Постраждали троє людей, зокрема співробітник московського управління МНС РФ. Двох із них госпіталізували, ще одному, який отримав опік руки, надали медичну допомогу на місці.

Також повідомляється, що після пожежі з інфарктом госпіталізували начальника столичного главку МНС РФ Сергія Желтова, та ще одного співробітника відомства.

За попередньою інформацією, площа пожежі склала 1100 квадратних метрів. До її гасіння залучили 340 осіб та біля 100 одиниць техніки.

Майже через дві години після повідомлення про подію в МНС РФ оголосили про локалізацію відкритого горіння в бізнес-центрі, а о 12:23 – про повну ліквідацію пожежі.

Причиною займання, тобто джерелам ТАСС в екстрених службах, стало коротке замикання через неправильний монтаж освітлення на фасаді.

<div><br></div><div><br></div><div></div>
<div><br></div><div><br></div><div></div>

Зазначимо, що БЦ "Гранд Сєтунь Плаза" розташований на вулиці Горбунова в Можайському районі в західній частині Москви, біля залізничної станції Сєтунь. Він був збудований у 2012 році, всього у ньому десять поверхів. Загальна площа об'єкту складає 76,3 тисяч квадратних метрів.