Венедиктова закликає Ярославського повернутися до України: обіцяє чесне розслідування ДТП

Венедиктова закликає Ярославського повернутися до України: обіцяє чесне розслідування ДТП
Венедиктова закликає Ярославського повернутися до України: обіцяє чесне розслідування ДТП

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова закликала президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського повернутися до України. Вона також заявила, що гарантує об'єктивне швидке та неупереджене розслідування справи щодо смертельної ДТП за участю кортежу бізнесмена.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Те, що поспішили всі, - це факт. І те, що потрібно було провести більше слідчих дій, більш ретельно, - це теж факт. І ці факти будуть вже, напевно, підставою для вивчення перевірки і в рамках службової перевірки, і в рамках слідства у кримінальному провадженні", - сказала Венедиктова.

Водночас, генпрокурор заявила, що вважає дії прокурора області Олександра Фільчакова рішучими та професійними.

"З огляду на те, що завдяки рішучим професійним законним діям прокурора області, конкретно Фільчакова Олександра Васильовича, це не замовчується і слідчі дії були дуже професійними", - сказала Венедиктова.

Вона також закликала Ярославського повернутися до України та пообіцяла йому чесне та професійне розслідування.

"Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, я вам обіцяю, що ми не перетворюватимемо нічого на політичні ігри, але давайте не робитимемо зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. Повертайтеся в Україну. Я вам обіцяю, що все буде за законом, все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантія – моє слово", - сказала Венедиктова.

Вона відмовилася відповідати, чи має у своєму розпорядженні слідство інформація, де під час ДТП перебували водій, який заявив про свою причетність до події, і Ярославський, а також інші питання, що стосуються ходу слідства.

"Замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку і замовляти її ніхто не буде. Справді, є той факт, що кортеж Ярославського збив на смерть людини. Слідство працює. Подробиці сказати не можу, але слідство працює", - сказала генпрокурор.

Нагадаємо, що ввечері 9 лютого на 534-му кілометрі траси Київ — Харків — Довжанський автомобіль із кортежу Ярославського, що рухався з боку Чугуєва у бік Харкова, збив на смерть людину. Причому як   повідомило   видання "Українська правда", жертву ДТП переїхали обидві машини кортежу. Водночас, УП заявляла, що загиблим виявився 50-річний чоловік.

Наступного ранку в поліцію з'явилася людина, яка заявила, що за кермом машини був саме він. При цьому пізніше з'явилася інформація, що Ярославський зненацька виїхав з України.

У DCH заявили, що ДТП нібито здійснив її співробітник, який не помітив "перешкоду" і навіть не зупинився після цього, і в той же час підтвердили інформацію про виїзд свого начальника з країни.

Увечері 10 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що правоохоронці з'ясували, що громадянин, який заявив про свою провину в ДТП, насправді знаходився в той момент в іншому місці і що у зв'язку зі спробою фальсифікації матеріалів справи вирішив звільнити голову поліції Харківської області Станіслава Перліна.

11 лютого Державне бюро розслідувань повідомило, що почало розслідувати ймовірну спробу фальшування справи про ДТП харківською поліцією та прокуратурою.