Кличко скликає засідання Асоціації міст щодо захисту "Херсонщини, що межує з Росією", та інших областей

віталій кличко
Віталій Кличко. Фото: пресслужба Київміськадміністрації

Голова Асоціації міст України та мер Києва Віталій Кличко має намір 28 січня скликати засідання асоціації для обговорення питань територіальної оборони. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі! На тлі обговорення останніми днями заяв щодо, нібито, ймовірного захоплення російським агресором Харкова, як голова Асоціації міст України, від імені АМУ хочу висловити місту Харкову та всій Харківщині підтримку і переконання, що ніякого захоплення не буде. Бо за Харковом - уся Україна! " – написав він.

При цьому мер української столиці висловив переконання, що з Росією межують не лише області України, які межують з нею, виходячи з норм міжнародного права.

"Окрім Харківщини, прикордонними є Донеччина, Луганщина, Чернігівщина, Сумщина, Херсонщина та деякі інші регіони, що межують з Росією. Питання їхньої безпеки та обороноздатності – це питання безпеки й усіх інших регіонів України", - заявив Кличко, не уточнивши, які ще "інші", окрім Херсонської, області, він має на увазі.

Київський градоначальник наголосив, що сьогодні для захисту української держави дуже важливими є чітка координація дій, спільна робота та єдина позиція місцевої та центральної влади.

"Тому я ініціював зібрати засідання правління Асоціації міст України, на якому обговоримо заходи щодо організації територіальної оборони кожної області, кожного міста та містечка. Це засідання відбудеться 28 січня у Києві", - повідомив він.

На його думку, єдність, витримка та спокій, взаємодопомога та взаємопідтримка є головними якостями під час таких складних випробувань для країни.

Варто зазначити, що в Білорусі, що межує з п'ятьма областями України, в районі цього самого кордону незабаром мають розпочатися спільні з Росією військові навчання "Союзна рішучість - 2022".

У той же час Одеська область і в невеликій мірі Вінницька область межують із невизнаною Придністровською Молдавською Республікою, можливим джерелом військових проблем яку нещодавно називала українська військова розвідка, говорячи про можливу провокацію на найбільшому російському військовому складі поза РФ у селі Колбасна на кордоні з Україною.