Макрон, Шольц та Драгі приїхали в Україну

Макрон, Шольц та Драгі приїхали в Україну

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц вранці 16 червня прибули до України. Про це повідомляє італійський новинний телеканал RaiNews24.

Про візит європейських лідерів офіційно раніше не повідомлялося. Незабаром голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишин підтвердив, що Макрон, Шольц та Драгі їдуть потягом з Варшави до Києва.

Італійські ЗМІ вважають, що мета візиту європейських лідерів у тому, щоб "продемонструвати підтримку Україні та спробувати подолати критику з боку президента Володимира Зеленського".

Зазначимо, що радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусов повідомив, за його інформацією, нібито "Макрон, Шольц та Драгі везуть до Києва надання Україні статусу кандидата в ЄС і хочуть попросити повернутися до переговорного процесу з РФ".

Раніше про можливий візит Шольца, Макрона та Драгі повідомляв Bild. Однак тоді у Єлисейському палаці спростували цю інформацію. Проте пізніше стало відомо, що Макрон все ж таки зважився на поїздку в Україну.

Востаннє французький лідер  був у Києві 8 лютого у рамках зусиль щодо деескалації напруженості навколо України. З того часу Макрон заявляв, що хоче дочекатися відповідного моменту, щоб відвідати Україну.

Також варто зазначити, що в Офісі Президента чекали на приїзд до Києва німецького президента Франка-Вальтера Штайнмайєра і канцлера Олафа Шольца ще на початку травня.