Окупанти заборонили керівникам Запорізької АЕС виїжджати з міста навіть у службових справах

заес, атомна електростанція, окупанти, війна в україні
Фото: прес-служба ЗАЕС

Окупаційні війська РФ заборонили керівникам Запорізької атомної електростанції виїжджати з міста навіть у службових справах. 

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатому". 

Зазначається, що окупанти не випустили з Енергодару головного інженера ЗАЕС Юрія Чернічука, який мав брати участь у засіданні Ради головних інженерів ДП "НАЕК "Енергоатом", проведення якого мало відбутись 4 травня в Запоріжжі. 

"Пана Чернічука затримали окупанти на виїзді з Енергодару. З блокпосту вони відвезли його на допит до ФСБшників, які активно "працюють" в захопленому місті. У підсумку Чернічуку та іншим керівникам ЗАЕС заборонено покидати місто, навіть якщо цього вимагає робота, від якої залежить передусім безпека не лише регіону, а всього континенту", — йдеться у повідомленні.  

В "Енероатомі" також наголосили, що фахівців найбільшої в Європі атомної електростанції росіяни фактично тримають у заручниках, і це ще більше ускладнює роботу ЗАЕС та додає ризиків.  

Нагадаємо, що за час повномасштабної російсько-української війни окупанти завдали серйозної шкоди Запорізькій АЕС: сума збитків станом на 11 квітня становить 18,3 млрд грн. 

Зокрема у зв'язку з окупацією співробітники ЗАЕС змінили формат своєї роботи, пристосувавшись до умов, що склалися.