Поліція навідалася на "Київводоканал": розслідують розкрадання на закупівлі монтажного обладнання

Київводоканал
Фото: Київська міська прокуратура

Слідчі Головного управління поліції у Києві та департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції 7 лютого проводять огляд складських приміщень ПрАТ "Київводоканал". Як йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури, слідчі дії проводяться на виконання ухвали судді.

За даними слідства, у 2018-2020 роках між "Київводоканалом" та іншою компанією було укладено низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціювання.

Проте група підприємств, у яких, згідно з бухгалтерською та податковою звітністю, цей підрядник закуповував обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього, виявилася з ознаками фіктивності. Поліція дійшла до висновку, що йдеться про схему заволодіння грошима "Київводоканалу" в особливо великих розмірах.

Раніше поліція з прокуратурою провели обшук у підрядної організації, а тепер вирішили відвідати і "Київводоканал" для встановлення фактичного місцезнаходження обладнання та комплектуючих до нього, а також для виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, що у липні минулого року на "Київводоканалі" вже проходили обшуки, які проводило Державне бюро розслідувань у рамках справи про завищення вартості робіт та матеріалів під час реконструкції каналізаційних колекторів та Бортницької станції аерації.

Раніше, ще у січні 2021 року Служба безпеки затримала на хабарі заступника начальника одного із департаментів "Київводоканалу". Причому служба безпеки підприємства відмовила у доступі на територію головного офісу компанії, після чого представники СБУ просто виламали двері.