Путін після України візьметься за Прибалтику – глава МЗС Британії

Путін після України візьметься за Прибалтику – глава МЗС Британії
Путін після України візьметься за Прибалтику – глава МЗС Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що якщо зараз не зупинити президента Росії Володимира Путіна, то наступного разу він візьметься за Прибалтику, намагаючись відновити межі колишнього Радянського Союзу.

Про це   повідомляє The Mail on Sunday.

"Нам треба зупинити Путіна, тому що він не зупиниться в Україні. Країни Балтії в небезпеці... Західні Балкани також", - заявила Трасс.

Вона нагадала, що Путін публічно заявив про все це, що хоче створити Велику Росію, що він хоче повернутися до ситуації, яка була раніше, коли Росія контролювала величезні ділянки Східної Європи.

"Він ясно дав зрозуміти, що його амбіції не просто призведуть до того, що він візьме під контроль Україну, він хоче повернути час назад до середини 1990-х або навіть раніше. Тому так важливо, щоб ми та наші союзники протистояли Путіну. На наступному Тижня це може бути Україна, але тоді яка країна буде наступною?" - запитала вона.

За її словами, Путін продовжить воювати проти своїх сусідів, якщо йому дозволять вторгнутися в Україну, адже це покаже, що Росія готова анексувати й інші країни, що колись були Радянським Союзом. Наприклад, це можуть бути країни Балтії.

"Ми маємо припинити плани президента Росії, тому що він не зупиниться в Україні", - сказала вона.

Слова міністра закордонних справ пролунали після того, як британський прем'єр-міністр Борис Джонсон попередив, що Росія планує розпочати "найбільшу війну в Європі з 1945 року". У ході можливого вторгнення війська РФ оточать Київ. Джонсон назвав вторгнення Росії в Україну неминучим через "докази початку реалізації плану наступу".

Нагадаємо, 18 лютого президент США Джозеф Байден заявив, що президент Росії Володимир Путін уже ухвалив рішення про вторгнення в Україну, але Кремль ще може обрати шлях дипломатії, щоб врегулювати ситуацію.