Росія проводить зачистки керівників так званої "ЛНР": заарештовано бойовика Корнета

Росія проводить зачистки керівників так званої "ЛНР": заарештовано бойовика Корнета
“Міністр внутрішніх справ ЛНР генерал-майор” Корнет заарештований співробітниками ФСБ Росії

Росія продовжує репресувати командирів своєї окупаційної армії, які "не виправдали високої довіри" керівництва країни-агресора та фактично провалюють завдання в Україні. На тлі невдач на фронті Москва розпочала чистки керівників так званої "ЛНР".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"За отриманою ГУР МО України інформацією, “міністр внутрішніх справ ЛНР генерал-майор” Корнет Ігор Олександрович, 29.04.1973 р. н., заарештований співробітниками ФСБ Росії і наразі утримується у слідчому ізоляторі ФСБ у Ростові-на-Дону", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що арешт "міністра внутрішніх справ ЛНР" викликав негативну реакцію з боку силових структур та політичного керівництва "республіки", які оцінюють це як початок змін у силовому блоці квазідержави.

"Однак з боку голови так званої "ЛНР" Пасічника прикладаються всі зусилля для звільнення Корнета з-під арешту та поновлення на посаді", — повідомили в ГУР МО.

Нагадаємо, бойовика Едуарда Басуріна, який розкрив плани РФ застосувати хімічну зброю проти українських захисників Маріуполя, вивезено після спілкування зі співробітниками ФСБ у невідомому напрямку.

Раніше бізнесмен Леонід Невзлін, один із колишніх керівників нафтової компанії "ЮКОС", заявив, що невдача повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну призвела до репресій у Росії. Так, за його даними, заарештовано 20 штабних генералів Міністерства оборони РФ, а у міністра оборони Сергія Шойгу стався  інфаркт.

Крім того, у Федеральній службі безпеки РФ  почалися масові зачистки. 150 співробітників ФСБ звинуватили у витоках інформації та заарештували.