У "ДНР" та "ЛНР" оголосили загальну мобілізацію: Пушилін та Пасічник підписали укази

У "ДНР" та "ЛНР" оголосили загальну мобілізацію: Пушилін та Пасічник підписали укази
У "ДНР" та "ЛНР" оголосили загальну мобілізацію

У суботу вранці, 19 лютого, глава ДНР Денис Пушилін оголосив про загальну мобілізацію. Після цього її проведення затвердила "Народна рада ДНР". Слідом за Пушиліним такий самий указ підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Закликаю земляків, які перебувають у запасі, прибути у військові комісаріати. Сьогодні мною підписано указ про загальну мобілізацію", - заявив Пушилін.

За його словами, залучено мають бути всі чоловіки, здатні тримати в руках зброю.

"Звертаюся до всіх чоловіків республіки, здатних тримати в руках зброю, - стати на захист своїх сімей, дітей, дружин, матерів. Спільними зусиллями ми досягнемо перемоги, ми захистимо Донбас і всіх російських людей", - заявив Пушилін.

Слідом за Пушиліним такий самий указ підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник. В указі йдеться. що чоловікам 18-55 років заборонено залишати "ЛНР". Також на потреби "республіки" у цивільного населення можуть вилучати транспорт, йдеться у розпорядженні "глави ЛНР".

Нагадаємо, що днями на Донбасі розпочалося загострення. Обидві сторони оголосили про обстріл своїх територій та позицій. Після цього, 18 лютого, главарі так званих "ДНР" та "ЛНР" заявили про раптову масову евакуацію з вивезенням населення до Ростовської області, заявивши, що найближчим часом готується наступ ЗСУ.

У РНБО у зв’язку з цим заявили, що на тимчасово непідконтрольних територій можуть бути провокації, а Україна наступати на Донбас не збирається.

При цьому у Головному управлінні української розвідки при Міністерстві оборони України   повідомили   про високу загрозу терактів в окупованому Донецьку - російськими спецслужбами заміновано низку об'єктів соціальної інфраструктури