Українську армію переведуть із пострадянського озброєння на зброю НАТО, — Столтенберг

Українську армію переведуть із пострадянського озброєння на зброю НАТО, — Столтенберг

Організація Північноатлантичного договору працює над планом повного переведення Збройних сил України з пострадянського озброєння на зброю альянсу. Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"НАТО готує план переведення української армії з пострадянського озброєння на озброєння альянсу. Сьогодні ввечері (15 червня - Delo.ua) міністри оборони країн альянсу повинні оголосити про нову військову допомогу Україні, включаючи важке озброєння та далекобійну артилерію", - сказав Столтенберг.

Крім того, раніше він зазначав, що Україна має отримати більше зброї від країн НАТО, щоб протистояти вторгненню Росії. Генсек НАТО нагадав, що альянс підтримує Україну вже багато років.

Так, з 2014 року проводили тренування та надавали обладнання для десятків тисяч українських солдатів та офіцерів, які зараз перебувають на лінії фронту.

Нині тренування проходять посилено. За інформацією західних ЗМІ, у союзників України закінчується зброя радянського та російського виробництва, тому тепер НАТО має на меті навчити українських військових вправлятися зі зброєю альянсу, щоб почати постачати її.