Суд наклав арешт на корпоративні права турагентства TUI

Суд наклав арешт на корпоративні права турагентства TUI
TUI в ТРЦ Gullivercenter. Фото: сайт ТРЦ

З ініціативи Служби безпеки заарештовано корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій України. Про це 30 червня повідомила пресслужба СБУ.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Мова про компанію TUI. Українські спецслужби з'ясували, що кінцевим бенефіціаром турагентства є російський мільярдер, наближений до російської влади.

"У бізнес-колах Росії цього чоловіка називають "залізним хлопчиком". Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних та гірничодобувних компаній та володіє контрольними пакетами акцій кількох підприємств", - зазначають у СБУ.

У спецслужбі не називають ім'я мільярдера, але уточнюють, що в 2016 році бізнесмен отримав від президента РФ Володимира Путіна відзнаку "За благодіяння". Ймовірно, йдеться про Олексія Мордашова.

Мордашов на зустрічі з Путіним. Фото: СБУ

Суд наклав арешт на такі активи мільярдера:

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії у розмірі понад 31,5 млн грн;
  • кошти у розмірі понад 3 млн грн та 106 тис доларів США, які перебували на банківських рахунках.

"Всі заарештовані активи передані в управління Національному агентству України з виявлення, розшуку та управління активами (АРМА)", - уточнили у СБУ.

Раніше припинила діяльність організації, яка займалася незаконним видобуванням українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Крім того, напередодні стало відомо, що за клопотання прокурорів Офісу генерального прокурора судом накладено арешт на майно, що належить російським корпораціям на загальну суму понад 4,5 млрд грн.