ЗМІ повідомляють про масовий від'їзд бізнесменів з України: деякі найбагатші українці вже спростували цю інформацію

ЗМІ повідомляють про масовий від'їзд бізнесменів з України: деякі найбагатші українці вже спростували цю інформацію
Другий літак Ахметова – Airbus А319. Фото: From-ua

Видання "Українська правда" з посиланням на свої джерела повідомило, що найбагатші українські бізнесмени почали активно залишати Україну чартерними рейсами. При цьому деякі з представників великого бізнесу вже почали спростовувати інформацію ЗМІ.

Зокрема, в УП стверджували, що з України відлетіли Рінат Ахметов та Борис Колесніков. Останній оперативно повідомив, що інформація про його від'їзд не відповідає дійсності.

"Я в Києві і нікуди не збираюся до 1 березня (фінал Ліги Чемпіонів, який пройде у Швеції). Ще один такий фейк, і нехай Томаш Фіала (власник УП - Delo.ua) готує гроші для судів", — наголосив Колесников, опублікувавши пост на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, повідомляється, що 13 лютого серед приватних літаків, які залишили Україну, був і борт Ріната Ахметова. При цьому, як з'ясувалося, сам олігарх залишив країну ще 30 січня, а 13 лютого вилетів один із його літаків.

Він ще не прокоментував цієї інформації. Також 30 січня Україну залишив бізнесмен Віктор Пінчук.

Крім того, стало відомо, що мільйонер та за сумісництвом народний депутат Ігор Абрамович замовив приватний літак на 50 осіб. За інсайдерською інформацією, цей літак має доставити родичів бізнесмена та членів партії "ОПЗЖ", членом якої є Абрамович.

10 лютого, за даними видання, рейсом Київ - Мюнхен із України відлетів народний депутат Вадим Новинський. 13 лютого з України відлетів український підприємець, співвласник та директор порту ТІС, співвласник терміналу Neptune Андрій Ставніцер.

На день раніше, 12 лютого, Україну покинули бізнесмени Вадим Столар та Василь Хмельницький. Пресслужба першого підтвердила від'їзд підприємця та уточнила, що він відлетів у відрядження та незабаром повернеться до України.

Щодо Хмельницького, то він, за інформацією пресслужби бізнесмена, відлетів на навчання, що було заплановано за три місяці. Імовірно, Хмельницький повернеться до України 20 лютого.

На відліт бізнесменів з України звернули увагу після того, як народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що з 16:00 14 лютого повітряний рух в Україні може бути припинено.

При цьому пресслужба Міністерства інфраструктури України запевнила, що повітряний простір України не закриватимуть, а інформація про закриття не відповідає дійсності.

Проте літак авіакомпанії SkyUp, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал  — Бориспіль, через вимоги власника здійснив посадку в столиці Молдови Кишиневі. За інформацією авіакомпанії, 12 лютого 2022 року лізингодавець – резидент Ірландії – заборонив вліт літака UR-SQO у повітряний простір України.

Щоб припинити паніку, Кабінет міністрів провів екстрене засідання 13 лютого, на якому вирішив виділити Мінінфраструктури 16,6 млрд грн з резервного фонду Державного бюджету України для забезпечення безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни.