"Президент Готель" виставили на продаж за стартовою ціною 390 млн грн

президент готель
"Президент Готель". Фото: прес-служба готелю

Визначено стартову ціну об'єкта великої приватизації - ПрАТ "Президент-Готель". 100% акцій виставлять на продаж за 390 млн грн. Про це повідомляє Concorde Capital, яка проводила оцінку активу.

Під час визначення стартової ціни "Президент Готелю" було проведено аналіз технічного стану готелю та інших складових.

"Під час визначення стартової ціни враховувалися очікувані доходи, які новий власник гарантовано отримає при придбанні активу, у тому числі надходження від договору оренди готельного комплексу", - заявляють у Concorde Capital.

У компанії очікують, що в ході аукціону ціна активу може значно вирости внаслідок конкуренції учасників торгів.

У Concorde Capital вважають, що навіть продаж за стартовою ціною буде вигідною для держбюджету, ніж доходи держави як власника компанії.

"Сьогодні готель знаходиться в стані, що потребує істотних інвестицій. А в найближчому майбутньому він може зайняти значне місце на готельній карті Києва", - сказав генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.

"Президент Готель" - чотиризірковий бізнес-готель у центрі Києва на вулиці Госпітальній, 12.

А на онлайн-аукціоні з приватизації єдиного майнового комплексу недіючого "Одеського науково-дослідного інституту телевізійної техніки" стартова ціна становила трохи більше 35 млн грн. На цей об'єкт приватизації на відкритих торгах претендували п'ятеро учасників. В результаті вони збільшили ціну у 2,6 рази порівняно зі стартовою – до 90 млн грн.