На Донбасі були перебої у роботі мобільного зв'язку: у Vodafone пояснили причину

На Донбасі були перебої у роботі мобільного зв'язку: у Vodafone пояснили причину
Зв'язок на Донбасі зник через акт вандалізму. Фото: FidelityMngt

Українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомили у соцмережах, що в ніч з 17 на 18 лютого у них були перебої в роботі мобільного зв'язку.

На таку проблему скаржилися користувачі різних населених пунктів ОРДЛО, про що повідомляли в коментарях під постами на сторінці у Facebook оператора мобільного зв'язку Vodafone.

У коментарі для Delo.ua прес-служба Vodafone підтвердила, що в ніч із 17 на 18 лютого у деяких районах Донецької та Луганської областей були проблеми з мобільним зв'язком.

"Вночі була нетривала недоступність послуг там (в ОРДЛО – Delo.ua) внаслідок обриву волоконно-оптичної лінії передачі (ВОЛП), причина – акт вандалізму", – пояснили в компанії.

Зв'язок відновили шляхом перемаршрутизації трафіку. Вранці 18 лютого ремонт завершили, тому зв'язок у регіоні починає відновлюватись, запевнили у Vodafone.

Деякі користувачі повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей також був відсутній мобільний зв'язок, який надає оператор "Київстар". При цьому в компанії заперечують цю інформацію.

"У ніч з 17 на 18 лютого у мережі "Київстар" не було жодних масштабних аварій у Донецькій та Луганській областях. Зв'язок "Київстар" працює у штатному режимі по всій території України", — наголосили у прес-службі оператора.

Зазначимо, що на лінії розмежування посилюються обстріли. Однак це не було пов'язано з проблемами в роботі мобільного зв'язку.

У Міністерстві оборони повідомляють, що ЗСУ контролюють ситуацію. Вранці 17 лютого бойовики обстріляли Станицю Луганську. Снаряд потрапив у дитячий садок, в результаті три жінки, які працюють там виховательками, отримали контузію.

Тоді українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріл.

Увечері 17 лютого бойовики "ЛНР" відновили обстріл Станиці Луганської. Сталося попадання до житлового будинку, який у результаті загорівся.

Штаб ООС повідомив у своєму Facebook, що минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

При цьому в ООС наголошують, що українські військові контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання щодо відображення та стримування збройної агресії.