Довідку про несудимість тепер можна отримати у "Дії"

Довідку про несудимість тепер можна отримати у "Дії"
Довідку про несудимість тепер можна отримати у "Дії"

У додатку "Дія" з сьогоднішнього дня можна буде згенерувати довідку про несудимість у кілька кліків.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Фьодоров.

Раніше цей документ потрібно було отримувати або у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ, або через посередників, або онлайн, проте потрібно було заповнювати багато полів.

Тепер послугою можна буде скористатись у програмі "Дія" в кілька кліків.

У програмі слід вибрати тип довідки та основу. Потім вказати дані про себе та надіслати заяву в один клік. Як тільки довідка буде готова, "Дія" повідомить вас про це. Всі замовлені довідки будуть доступні для перегляду та завантаження в "Дії".

Зазначимо, довідка про несудимість видається громадянам для надання до державних органів як України, так і інших країн, і свідчить про те, що людина не була судима і не притягувалася до кримінальної відповідальності.

Документ потрібен українцям при оформленні та продовженні посвідки на проживання, при співпраці з кредитними та банківськими установами, для влаштування на службу за контрактом, для отримання дозволу на носіння зброї, для отримання закордонного паспорта для раніше засуджених. Довідка про несудимість може також знадобитися для оформлення візи до іноземних держав.

Зазначимо, Кабінет міністрів України доручив Міністерству цифрової трансформації протягом трьох місяців забезпечити технічну можливість проведення опитувань громадян через мобільний додаток "Дія".

Згідно з документом, Кабмін хоче, щоб у "Дії" українці змогли висловлювати свою думку щодо ініціатив влади у різних сферах суспільного життя.