США запровадили для українців статус тимчасового захисту

США запровадили для українців статус тимчасового захисту

Для громадян України, які перебувають на території США, офіційно запровадили статус тимчасового захисту (Temporary Protected Status). Про це у своєму Facebook повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

"На прохання української сторони, дата на період якої громадяни України повинні перебувати на території США для кваліфікації на TPS, була перенесена з 1 березня на 11 квітня 2022 року", - зазначив він.

Статус тимчасового захисту дозволяє українцям залишатися у США терміном до 18 місяців і подавати документи на дозвіл на працевлаштування у країні.

Нагадаємо, у зв'язку з війною Росії проти України українські громадяни можуть звертатися за тимчасовим захистом у державах ЄС, який не означає отримання статусу біженця.

При цьому польський уряд розробив законопроєкт, який дозволить біженцям з України легально жити та працювати у Польщі до трьох років.

А німецькі страхові компанії візьмуть на себе претензії щодо обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСЦПВ) до власників незастрахованих українських автомобілів у Німеччині.