Журналісти публікують перші фото та відео крейсера "Москва" після удару ЗСУ

Журналісти публікують перші фото та відео крейсера "Москва" після удару ЗСУ
Крейсера "Москва" перед тим, як потонув. Фото: OSINTtechnical

Журналіст OSINTtechnical у Twitter опублікував фото палючого російського крейсера "Москва" після влучення в нього українських ракет "Нептун" у Чорному морі. Справжність фото поки що не встановлена.

"Я не можу перевірити справжність, але це крейсер класу "Слава", і я не думаю, що якийсь із них був знищений таким чином", — уточнив журналіст.

Він зазначив, що зауважив невідповідність між датою фото 15 квітня та датою затоплення 14 квітня.

Фото: OSINTtechnical

У будь-якому разі це перше імовірне фото крейсера після удару з боку Збройних сил України. Журналіст також опублікував відео пожежі на крейсері "Москва".

Нагадаємо, 13 квітня ЗСУ завдали двох ракетних ударів по ворожому крейсеру "Москва". Пізніше Міністерство оборони Росії підтвердило, що крейсер "Москва" горить, проте причини пожежі поки що встановлюються.

Це саме той крейсер, до якого зверталися захисники острова Зміїний. Йдеться про випадок, коли ввечері 24 лютого 2022 року у Держприкордонслужбі заявили, що російські війська обстріляли острів Зміїний із корабельних озброєнь та атакували бойовою авіацією.

До цього ворог неодноразово марно намагався залякати українських захисників із вимогами здатися і отримував одну єдину правильну відповідь – здаватися ніхто не буде. При цьому українці двічі відбили атаки окупантів.