Гендиректор Twitter вирішив піти у відпустку з догляду за дитиною

Гендиректор Twitter вирішив піти у відпустку з догляду за дитиною
Гендиректор Twitter вирішив піти у відпустку з догляду за дитиною

Новий гендиректор Twitter Параг Агравал вирішив взяти кілька тижнів відпустки з догляду за дитиною лише через три місяці після призначення. Відповідно до правил компанії, Агравал може взяти відпустку на 20 тижнів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, Параг Агравал та його дружина незабаром чекають на народження другої дитини.

Компанія Twitter дає співробітникам загалом 20 тижнів декретної відпустки. Як зазначається, Агравал має намір залишатися на зв'язку з топ-менеджментом компанії на час своєї відпустки.

Вчинок Агравала викликав неоднозначну реакцію серед користувачів соцмережі та співробітників та спровокував дискусію про відпустки з догляду за дітьми для батьків.

Багато хто засудив топ-менеджера за те, що він не скористався декретною відпусткою в повному обсязі і закликав його використати цю можливість на максимум, щоб подати приклад іншим співробітникам у компанії.

З такою ж заявою виступив і співзасновник Reddit Алексіс Оганян, який порадив главі Twitter взяти кілька тижнів відпустки, щоб «переконатися, що вдома все нормально», а потім брати щоп'ятниці вихідний, таким чином використавши частину відпустки, що залишилася.

Сьогодні закон Каліфорнії, де розташована штаб-квартира Twitter, зобов'язує роботодавців надавати до 12 тижнів неоплачуваної відпустки для догляду за дитиною.

Зараз у США лише 23% працівників мають доступ до оплачуваної відпустки з догляду за дитиною, зазначає Bloomberg. При цьому дев'ять із десяти чоловіків беруть відпустку після народження або усиновлення дитини, проте більшість із них беруть відгули менш ніж на десять днів. Чоловіки також на 50% рідше ніж жінки користуються відпусткою в повному обсязі.

Зазначимо, Параг Агравал був призначений гендиректором Twitter у листопаді 2021 року. На той момент він 10 років працював у компанії, з 2017-го був технічним директором. Агравал змінив на посаді співзасновника сервісу, мільярдера Джека Дорсі.

Зазначимо, у четвертому кварталі у компанії Twitter з'явилося 6 млн нових користувачів, а середня кількість активних користувачів на день зросла до 217 млн людей. Це на 13% більше, ніж роком раніше, проте менше консенсус-прогнозу опитаних Refinitiv аналітиків, які чекали на показник на рівні 218,5 млн.

Виручка Twitter у четвертому кварталі збільшилася на 22% - до $1,6 млрд. Чистий прибуток компанії за четвертий квартал скоротився на 18% у річному вираженні - до $181,7 млн.