Intel розробляє чіп для майнінгу криптовалют

Компанія Intel почала розробляти чіп ASIC (application-specific integrated circuits), призначений для майнінгу криптовалют під назвою Bonanza Mine.

Як повідомляє Reuters, чіп, орієнтований на криптографію, який Intel називає "прискорювачем блокчейну", має з'явитися наприкінці 2022 року.

За інформацією агентства, дві компанії – GRIID Infrastructures (займається майнінгом Bitcoin) та Block (фінтех-компанія, раніше відома як Square, належить Джеку Дорсі) – вже розмістили попередні замовлення на покупку чипів Bonanza Mine.

"Ми очікуємо, що наші інновації у схемах нададуть прискорювач блокчейну, продуктивність якого на ват буде більш ніж у 1000 разів вищою, ніж у звичайних GPU для майнінгу на основі алгоритму SHA-256", — заявив старший віцепрезидент Intel Раджа Кодурі.

Компанія планує надати більше інформації про свій чіп для майнінгу криптовалют у ході проведення заходу International Solid-State Circuits Conference, яке розпочнеться 20 лютого.

Зокрема, 23 лютого Intel запланувала проведення презентації "Bonanza Mine: енергоефективна ASIC із наднизькою напругою для майнінгу Bitcoin".

В агентстві зазначають, що вплив майнінгу криптовалют на навколишнє середовище став серйозною проблемою і новий чіп Intel Bonanza Mine має допомогти його вирішити.

Так, енергоємні майнінгові установки часто отримують енергію від вугільних та газових електростанцій, які завдають істотної шкоди навколишньому середовищу, а також можуть призвести до високих витрат на електроенергію та відключення енергопостачання.

Нагадаємо, у середині січня в Одесі СБУ ліквідувала підпільний центр з майнінгу криптовалют, який викрадав промислові обсяги електроенергії з державного об'єкта критичної інфраструктури.

На початку грудня криптовалютну ферму на комунальному підприємстві накрили у Кривому Розі. Крім того, підпільну криптоферму в ангарі виявили і в Бучанському районі Київської області.