Meta Цукерберга продала криптовалютний проєкт Diem

Meta Цукерберга продала криптовалютний проєкт Diem
Meta "відбила" майже $200 млн, витрачені на криптопроект Diem. Фото: Usanewslab

Компанія Meta (раніше Facebook) продала свій проєкт із створення власної криптовалюти Diem банку Silvergate.

Silvergate заплатив за Diem 132 мільйони доларів акціями та 50 мільйонів доларів готівкою. Банк планує використати проєкт для розвитку своєї інфраструктури стейблкоїну.

Diem Association в офіційній заяві повідомила, що "почне процес ліквідації як групи, так і її дочірніх компаній протягом наступних кількох тижнів".

У свою чергу Silvergate підтвердив цю інформацію в пресрелізі, повідомивши, що купив Diem для розробки, розгортання та експлуатації, а також для запуску платіжної мережі на основі блокчейну для грошових переказів та інших програм.

Що пішло не так з криптовалютою Meta

У 2019 році тоді ще компанія Facebook презентувала свій криптопроєкт. Diem (спочатку називалася Libra) планували запустити у 2020 році. Вона могла стати основною валютою для Facebook.

Спочатку компанія зіштовхнулася із опором запуску Libra з боку фінансових регуляторів. Це призвело до того, що такі ключові партнери як PayPal, Visa, Mastercard, почали відмовлятися співпрацювати з Facebook у плані запуску Libra.

Саме після цього Libra перейменували на Diem, а частка Facebook у криптопроєкті скоротилася до 75%.

Пізніше Diem Association уклала угоду про випуск Diem із Silvergate Bank, який мав стати емітентом стейблкоїна, тепер уже прив'язаного до долара. Проте банк не отримав схвалення Федеральної резервної системи США.

Це стало фінальним ударом по криптовалютних планах Meta, зрештою криптовалютний проєкт Diem зупинили.