"Укрзалізниця": залізничний транспорт – найшвидший та найбезпечніший спосіб пересування по Україні

"Укрзалізниця": залізничний транспорт – найшвидший та найбезпечніший спосіб пересування по Україні

На сьогоднішній день “Укрзалізниця”, незважаючи на обстріл залізничної інфраструктури, залишається найбільш безпечним та швидким способом пересування та швидкої доставки критичних відправлень по країні.

Про це заявив керівник пасажирської компанії УЗ Олег Перцовський.

"Сьогодні, напевно, немає способу швидше проїхати Україною з точки А в точку Б, ніж потягом "Укрзалізниці". Крім того, сьогодні в нашій країні це найбезпечніший вид транспорту. Так, на жаль, наша інфраструктура також є метою ворожих бомб" та ракет, але залізничники роблять все, щоб максимально забезпечити безпеку пасажирів та оперативно ліквідувати наслідки обстрілів", – зазначив Перцовський.

За його словами, з початку гарячої стадії російської агресії проти України "Укрзалізниця" евакуювала понад 3,5 млн пасажирів.

Перцовський також зазначив, що з березня УЗ повернула у продаж квитки на потяги всіма основними маршрутами, крім тих, де проходять інтенсивні бойові дії, а також маршрутів евакуації з територій Донецької та Луганської областей, які продовжують бути безкоштовними для всіх громадян.

"З метою безпеки поїзди прямують із уповільненою швидкістю, що в середньому додає від 1 до 2 годин до довоєнного ритму. Рух багатьох пасажирських поїздів відповідає такому оновленому розкладу. Проте навіть з урахуванням цих змін залізничний транспорт залишається найшвидшим із доступних", — розповів Перцовський. 

Він також наголосив, що залізничним транспортом користуються для візитів і іноземні політики першого рангу.

"З початку військових дій послугами "Укрзалізниці" скористалися прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, президент Польщі Анджей Дуда, естонський лідер Алар Каріс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Латвії Егілс Левітс, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн", – уточнив він.

Нагадаємо, з 14 квітня знову курсуватиме потяг "Слобожанський експрес", який сполучає Сумську та Харківську області.

Раніше повідомлялось, що "Укрзалізниця" відновлює приміське сполучення між Одесою та Білгородом-Дністровським. Так, з 31 березня знову курсує поїзд за маршрутом Одеса-Головна – Білгород-Дністровський – Одеса-Головна.