Австралія відкриває для туристів кордони, закриті два роки тому через ковід

Австралія відкриває для туристів кордони, закриті два роки тому через ковід
Австралія відкриває для туристів кордони, закриті два роки тому через ковід

З 21 лютого Австралія відкриває свої кордони для іноземних туристів. Щоб в'їхати в країну, необхідно отримати дві дози вакцини від ковіда.

Про це повідомляє Reuters.

"Національний кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким Австралія знову відкриє кордони 21 лютого поточного року. Умова полягає в тому, що ви повинні бути двічі вакциновані перед приїздом до країни. Таке правило, і ми очікуємо, що всі його дотримуватимуться. Якщо ви пройшли подвійну вакцинацію, ми з нетерпінням чекаємо на можливість вітати вас знову в Австралії", — сказав глава уряду країни Скотт Моррісон.

Він також підкреслив, що санітарні обмеження та заходи, вжиті урядами штатів країни, як і раніше, діятимуть для всіх, хто прибув до Австралії.

"Встановлені обмеження на в'їзд і вжиті в регіонах карантинні заходи продовжать діяти, і влада штатів змінюватиме їх на власний розсуд", — сказав глава уряду.

Невакцинованим мандрівникам все одно доведеться подавати заяву, щоб приїхати до Австралії, і пройти карантин у готелі, якщо їм буде надано дозвіл на в'їзд до країни.

Зазначимо, що Австралія закрила кордони у березні 2020 року на тлі поширення коронавірусу у світі. В'їзд іноземних громадян у країну був повністю заборонений, а кількість австралійців, яким дозволили повернутися додому, суттєво обмежена.

У листопаді 2021 року австралійська влада розпочала поетапне відкриття кордонів, дозволивши щепленим громадянам країни перетинати її кордони без карантину, а також дозволивши в'їзд деяким категоріям іноземних громадян. До цього моменту в країну могли в'їхати лише її громадяни, їхні найближчі родичі та власники чотирьох категорій австралійських віз.

Зазначимо, Німеччина внесла Україну до списку країн із високим ризиком зараження коронавірусною інфекцією Covid-19. У зв'язку з цим діють більш жорсткі правила в'їзду в країну.

Раніше Італія продовжила заборону в'їзду українських туристів. З 1 лютого Україна й надалі відноситиметься до країн категорії E, для яких можливий в'їзд до Італії лише з поважної причини.