НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Міноборони проводить випробування полегшеної моделі бронежилета

Міноборони проводить випробування полегшеної моделі бронежилета
Фото: Міністерство оборони України

Міністерство оборони України проводить лабораторні дослідження нової полегшеної моделі бронежилета. Цей бронежилет відрізняється легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрених дій під час штурмових і спеціальних операцій.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У міністерстві зазначають, що модель вже пройшла випробування у школі розвідки Десантно-штурмових військ ЗСУ та отримала позитивні відгуки. Наразі триває останній етап – лабораторні випробування.

"Ми розуміємо важливість ваги спорядження для виконання бойових завдань, особливо для спецпризначенців і штурмовиків", - зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, додавши, що у роботі над полегшеним бронежилетом було враховано кожен сантиметр і кожен грам виробу.

"Очікуємо на позитивні результати заключних випробувань, адже ця броня дуже потрібна у підрозділах", - підкреслив він.

Характеристики нового бронежилету

Згідно з повідомленням Міноборони, новий бронежилет виготовлено з посилених керамокомпозитних матеріалів, що забезпечує захист 6-го класу. Розмірна сітка варіюється від S до XL у двох комплектаціях, з вагою від 7,5 кг до 12 кг, порівняно з 10,5 кг до 17,5 кг у модульних моделях.

Бронежилет має функцію швидкого скидання та може комплектуватися додатковими елементами: захистом шиї та плечей, плечовими накладками, захистом паху, тактичним розвантажувальним ременем, захистом куприка, стегон та елементами для забезпечення плавучості. Для жінок передбачені спеціальні анатомічні накладки.

У відомстві зауважують, що виріб також містить окремі кишені для м’якого і жорсткого балістичного захисту та знімні демпферні вкладки. Після завершення лабораторних випробувань бронежилет буде передано на забезпечення ЗСУ.

Нагадаємо, у березні Міноборони проводило випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-Морських Сил та інженерних військ ЗСУ, які у воді трансформуються у рятувальні.

Також додамо, що Міністерство оборони затвердило вже другий зразок бронежилету для військовослужбовиць. Його розробили в компанії "Темп – 3000".

На відміну від першого сертифікованого зразка від "Української броні", де бронеплита мала вигнуту назовні форму, в компанії "Темп – 3000" жіночий бронежилет укомплектували демпферними подушками.