НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

РФ завдала ракетного удару по цивільному судну з пшеницею у Чорному морі (ФОТО)

РФ завдала ракетного удару по цивільному судну з пшеницею у Чорному морі (ФОТО)
t.me/V_Zelenskiy_official

Країна агресор РФ завдала ракетного удару по звичайному цивільному судну у чорному морі одразу після виходу з українських територіальних вод. За попередніми даними, на щастя, обійшлося без людських втрат.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Очікуємо на реакцію світу. Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет", - підкреслив гарант.

Він нагадав, що Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки.

"Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу", - наголосив Зеленський.

За його словами, критичним є постачання українського продовольства до країн Африки та регіону Близького Сходу.

"Ми й надалі робитимемо все для захисту наших портів, нашого Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок. Це справжній пріоритет для України – захист життя, і так само це має бути пріоритетом для кожної країни", - зауважив президент.

"Цей російський удар є зухвалим нападом на свободу судноплавства та глобальну продовольчу безпеку, що порушує Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН A.1183. Україна негайно повідомить Організацію Об'єднаних Націй та поінформує Міжнародну морську організацію про цей злочин. Закликаємо партнерів до рішучої реакції", - прокоментував міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

Нагадаємо, Delo.ua веде онлайн-репортаж від початку повномасштабної війни, де збирає всю найважливішу інформацію про події в країні.

Україна досягла довоєнних обсягів експорту з портів Великої Одеси

Коли у липні 2023 року Росія вийшла з "зернової угоди", яка дозволяла Україні безпечно транспортувати сільгосппродукції через три порти в Одеській області, Україна у відповідь створила тимчасовий "гуманітарний коридор" для вантажних суден, які рухаються до або з морських портів України. 

Як повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, у січні Україна змогла вийти на довоєнні обсяги експорту тимчасовим морським коридором і наблизитися до показників, які були до повномасштабного вторгнення по загальному обсягу експорту.

Український морський коридор з березня, після отримання необхідних дозволів з боку ВМС ЗСУ, став працювати цілодобово.