Молдова надала Україні знижки на транзит соняшникової олії

соняшникова олія, експорт, транзит через молдову
Україна домовилась з Молдовою про знижку на транзит соняшникової олії. Фото: ua.depositphotos.com

Українські експортери отримали додаткові знижки на транзитні перевезення олії через Республіку Молдова.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Українські експортери, які транспортують соняшникову олію залізничним транспортом через Молдову до дунайських портів Рені, Джурджулешт, Галац отримали знижку в 39%.

Незабаром на сайті залізниці Молдови з'явиться відповідна інформація. У Мінагрополітики відзначають, що відкладена знижка надається за умови з виконання місячного обсягу перевезення рослинних олійних у 30 000 тонн.

Таких домовленостей досягли в результаті переговорів міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з молдовським колегою Володимиром Болем, за безпосередньою участю української та молдовської залізниць.

Нагадаємо, нещодавно залізниця Молдови також надала знижку у 27% на транзитне перевезення українських сільськогосподарських товарів через свою територію до портів Рені, Джурджулешти і Галац.

Київ та Кишинів також домовилися про беззупинковий проїзд вантажних поїздів між пунктами пропуску "Фрікацей – Етулія" та "Рені – Джуржулешть" в обох напрямках, якщо вони слідуватимуть між Україною та Україною чи Румунією або ж між Молдовою та Молдовою чи Румунією.

Джерело фото: ua.depositphotos.com