Sony і Honda анонсували свій новий бренд електромобілів

Sony і Honda анонсували свій новий бренд електромобілів
Прототип Afeela. Фото: The Verge

Компанії Sony і Honda об'єдналися для створення спільного електрокара під назвою Afeela. Про це повідомило видання The Verge.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про новий бренд ще мало що відомо, але генеральний директор Sony Honda Mobility Ясухіде Мізуно уточнив, що для випуску авто використають досвід Sony у сфері штучного інтелекту, розваг, віртуальної реальності та доповненої реальності, щоб представити унікальний електромобіль.

Понад 40 датчиків, включаючи камери та радари будуть вбудовані в електрокар. За словами Мізуно, Afeela матиме три основні складові: автономію, примноження та спорідненість з іншими продуктами компаній.

Ціна нового електромобіля буде конкурувати з іншими автовиробниками преміум-класу, такими як Mercedes-Benz, BMW, Volvo та Audi. В електрокар вбудують програмне забезпечення від Sony, деякі функції якого будуть доступні лише за умови передплати.

Перші автомобілі Afeela випустять до 2026 року, старт замовлень очікується у 2025 році. Ринок США стане першим, де можна буде придбати Afeela.

Нагадаємо, японська корпорація Sony Group Corporation оголосила про плани зайнятися виробництвом електромобілів ще в січні 2022 року. Відомо, що у електромобілях будуть різні функції для розваг. Наприклад, динамічні сидіння, що створюють тривимірне звукове поле.