НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

ПриватБанк змінив тарифи на SWIFT-перекази: скільки коштує та як скористатися послугою

SWIFT-перекази через ПриватБанк
ПриватБанк знизив тарифи на SWIFT-перекази / Фото: ua.depositphotos.com

Державний ПриватБанк запровадив єдиний тариф на SWIFT-перекази за кордон та по Україні - 0,5% від суми. Проте банк встановив межі тарифу: не менше 5 грн і не більше ніж $100 (у гривневому еквіваленті за офіційним курсом НБУ). 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це у вівторок, 26 серпня, повідомила пресслужба ПриватБанку.

“Єдиний тариф для SWIFT-переказів по Україні є вдвічі нижчим за раніше діючий, а максимальна сума комісії зменшена у 5 разів. При цьому, ПриватБанк не нараховує комісії за надсилання SWIFT-переказів на купівлю товарів для ЗСУ та оплату лікування”, - запевнив член правління з питань роздрібного бізнесу ПриватБанку Дмитро Мусієнко.

Додатково фінустанова вирішила внести зміни до свого мобільного банкінгу. А саме тепер в меню “Перекази” в Приват24 можна повторювати SWIFT-перекази, які клієнт здійснював раніше. 

Оновлений функціонал також дозволяє повернути чи відредагувати попередній SWIFT-переказ, що був здійснений через ПриватБанк.

SWIFT-перекази через Приват24 - інструкція

Переказати гроші за кордон можна за допомогою низки сервісів. Щоб здійснити саме SWIFT-переказ через Приват24, дотримуйтесь такого алгоритму: 

  1. Відкрити в Приват24 “Сервіси” - “SWIFT”;
  2. Вибрати країну отримання переказу, валюту та суму;
  3. Перевірити введену інформацію та натиснути “Надіслати”;
  4. Вказати реквізити отримувача;
  5. Підтвердити переказ.

Далі ПриватБанк візьме операцію в обробку. Уточнюємо, що у четвертому кроці дані отримувача можна як ввести вручну, так і завантажити файл із реквізитами Swift-переказу. Останній варіант передбачає, що співробітники ПриватБанку заповнять реквізити замість клієнта. 

Як отримати SWIFT-переказ з-за кордону

Валютні перекази з-за кордону можна отримати на гривневу карту. Конвертація валюти буде здійснена за курсом на день зарахування. Комісію за SWIFT-переказ з-за кордону в Україну оплачує відправник грошей своєму банку. 

Зі SWIFT-переказу можна отримати  готівкову валюту у відділенні банку. При цьому потрібно завчасно замовити гроші на відділення. Така система діє і для клієнтів ПриватБанку.

SWIFT-перекази під час війни - чи є обмеження

Навіть під час дії воєнного стану українці можуть користуватися системою SWIFT, тоді як Росію поступо відключають від неї в рамках санкційної політики Заходу.

Проте якщо йдеться про отримання грошей з-за кордону, то варто пам’ятати про обмеження на зняття готівки. Згідно з рішенням НБУ, діє ліміт на зняття готівки: 100 тисяч грн на день в одні руки. В доларах це близько $2,5 тис.

Зауважимо, що регулятор системно пом’якшує обмеження та правила на валютному ринку. Нещодавно НБУ дозволив банкам продавати валюту клієнтам в межах ліміту у 50 тис грн на місяць. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com