НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

В Україні зʼявився новий державний банк: "Мотор-Банк" Богуслаєва націоналізували

В Україні зʼявився новий державний банк: "Мотор-Банк" Богуслаєва націоналізували
Фото: Мінфін

Україна стала власником 100% акцій АТ "Мотор-Банк”, які були конфісковані у підозрюваного в державній зраді експрезидента компанії “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба АТ "Мотор-Банк".

Зазначається, що станом на 4 вересня 2024 року в Реєстрі власників іменних цінних паперів пройшли зміни – власником 100% акцій акціонерного товариства "Мотор-Банк" стала держава в особі суб’єкту управління об’єктами державної власності – Фонду державного майна України.

"Перехід АТ "Мотор-Банк" у власність держави – це важливий крок для забезпечення стабільної діяльності банку та підтримки інтересів вкладників, кредиторів і клієнтів банку, а також захисту від загроз для фінансової стабільності країни", - зауважують у фінустанові.

Там додають, що націоналізація банку відбувається без переривання будь-яких робочих процесів, банк спокійно продовжує свою роботу в інтересах держави та громадян та розпочинає новий етап своєї діяльності.

"Подальший сталий розвиток банку, розробка інноваційних продуктових рішень, участь у державних програмах та залучення нових партнерів і клієнтів – ось наша мета у статусі державного банку", - заявили у пресслужбі банку.

Зауважимо, наразі в Україні державними є ПриватБанкОщадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Сенс Банк та PIN банк.

Про "Мотор-Банк"

АТ "Мотор-Банк" зареєстрований в 2007 році. В 2009 роцi назву змiнено на ПАТ "Мотор-Банк". В даний час є універсальним банком, який надає повний комплекс послуг корпоративним і приватним клієнтам. 

АТ "Мотор-Банк" розташовано за адресою: місто Запоріжжя, проспект Моторобудівників, будинок 54-Б.

Раніше повідомлялося, що НБУ анулював ліцензії страхових компаній та інших небанківських фінансових установ,які пов’язані з  колишнім президентом "Мотор-Січі" В'ячеславом Богуслаєвим.

22 січня 2024 року Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом, в якому пропонувало конфіскувати майно Богуслаєва.

25 червня цього року Апеляційна палата цього суду підтвердила рішення першої судової інстанції про стягнення в дохід держави активів експрезидента "Мотор Січі", зокрема "Мотор-Банку".

Справа Богуслаєва: що відомо

Нагадаємо, що СБУ затримала Богуслаєва 22 жовтня 2022 року. За даними спецслужби, він налагодив транснаціональні канали незаконного постачання до країни-агресора оптових партій українських авіадвигунів, які окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.

24 жовтня Шевченківський районний суд Києва заарештував Богуслаєва, якому СБУ інкримінує статті 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі агресору).

Тоді ж у Богуслаєва виявили і російське громадянство, яке він має ще з 2000 року.

Також було встановлено, що у квітні 2022 року він навмисно заблокував поставку гелікоптера для потреб Головного управління розвідки Міноборони України.

4 листопада суд наклав арешт на все майно президента корпорації "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва.