НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

ПриватБанк повторно виставив на продаж ТРЦ "Приозерний" у Дніпрі: ціну зменшили майже на 18%

ПриватБанк повторно виставив на продаж ТРЦ "Приозерний" у Дніпрі: ціну зменшили майже на 18%
Фото: Facebook/priozerniy.trc

ПриватБанк втретє  виставив на продаж один з найбільших торговельних центрів Дніпра “Приозерний” через платформу електронних торгів СЕТАМ. Про це повідомляє пресслужба банку.

Нагадаємо, що вперше аукціон мав відбутися 28 серпня, тоді стартова ціна лота складала 430 млн гривень з ПДВ, а гарантійний внесок для участі у торгах становив 5% від початкової ціни (21,5 млн гривень).

Повторний аукціон відбудеться 16 жовтня 2024 року. Стартову ціну було знижено на 77,3 млн грн, що становить 18% у порівнянні з попередньою, і тепер вона складає 352,7 млн грн з ПДВ. Гарантійний внесок для участі становить 5% від початкової ціни продажу майна (17,6 млн грн), який буде зараховано до ціни продажу.

Про ТЦ "Приозерний"

Торговий центр "Приозерний" — це шестиповерховий комплекс, збудований у 2009 році, з підземним паркінгом, який також може виконувати функцію укриття під час повітряної тривоги. Він розташований у центральній частині міста, неподалік від Центрального ринку та вокзалів, що робить його особливо привабливим для рітейлу.

В залежності від формату та розміру торгових точок, ТЦ може вміщувати до 100 орендарів. У будівлі встановлено шість ліфтів і чотири ескалатори, а центральний вхід обладнаний пандусом. Підземний паркінг вміщує 100 автомобілів, а також є наземна стоянка на 40 паркомісць.

Крім торгових площ, "Приозерний" пропонує офісні та складські приміщення, а також розважальні та спортивні зони, включаючи басейни та SPA. Лот включає сам торговий центр загальною площею 32 408,7 кв. м за адресою: м. Дніпро, вул. Майдан Озерний (Боброва), буд. 1, а також 12 земельних ділянок.

Арешт ТРЦ "Приозерний"

Нагадаємо, що ТЦ "Приозерний", що був предметом іпотеки за кредитними зобов'язаннями низки компаній, пов'язаних з колишнім топ-менеджментом ПриватБанку, перейшов у власність банку перед його націоналізацією у 2016 році.

Повʼязане з колишніми власниками банку ТОВ "Алонза" при наявній заборгованості за оренду ТЦ "Приозерний" в розмірі більше 23 млн грн, замість сплати боргу через суд вимагало заборонити банку розірвання договору оренди чи передачу частини майна у оренду іншим особам.

Зазначимо, що ТЦ "Приозерний" площею 32,4 тисяч квадратних метрів і прилеглі 12 ділянок загальною площею 3,64 тисячі квадратних метрів ПриватБанк виставляв на аукціон ще в січні 2021 року зі стартовою ціною 518 млн грн.

Проте торги тоді не відбулися, а незабаром суд наклав на торговельний центр арешт за позовом ТОВ "Місія-1" - колишнього власника "Приозерного" та одного з боржників ПриватБанку, яке також було пов'язане з екс-власниками самого ПриватБанку, який і забрав ТЦ собі в якості застави.

Пізніше, 25 травня 2022 року, Центральний апеляційний господарський суд (Дніпро) дозволив державному ПриватБанку користуватися та розпоряджатися власним нерухомим майном – торговим центром "Приозерний" у Дніпрі.

Крім того, договір оренди з "Алонзою" був достроково припинений з 11 червня, а в листопаді Шостий апеляційний адміністративний суд виніс рішення про зупинення експлуатації будівлі ТЦ, про яке було повідомлено "Алонзу". Повідомлялося, що з 2 лютого вже 2023 року ТЦ все ж зупинив роботу, і суборендарів перестали пускати всередину.

У наступному році ТОВ "Місія-1 знову подала позов щодо оскарження права власності ПриватБанку на торгівельний центр "Приозерний", однак Господарський суд Дніпропетровської області 5 червня відмовив у позові ТОВ "Місія-1 та скасував накладений на ТРЦ арешт.

Згодом, у січні 2024 року, законність права власності на ТЦ “Приозерний” ПриватБанк відстояв і у Центральному апеляційному господарському суді (м. Дніпро).