НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

У Новій пошті озвучили щомісячну потребу в нових співробіниках: кого не вистачає найбільше

нова пошта, посилка
Фото: Facebook/nova.poshta.official

Компанія Нова пошта Україна має щомісячну потребу в кадрах у кількості 2 тисячі людей. Про це розповіла Delo.ua під час HR Wisdom Summit 2024 директор з персоналу компанії Ольга Лук'яненко.

За її словами, розміщена на сайті пошуку роботи вакансія закривається в середньому за два тижні. Найбільш дефіцитними спеціальностями представниця компанії назвала "все, що пов'язано з чоловічою робочою силою".

Зокрема, найбільше вакансій складають вантажники у сортувальних центрах, а також чоловіки для роботи у відділеннях Нової пошти, оскільки там теж є потреба переносити важкі посилки. При цьому найбільш критичною Лук'яненко назвала ситуацію з нестачею водіїв та кур'єрів.

В 2025 році Нова пошта має намір продовжувати розширювати штат, оскільки розширюватиметься й інфраструктура: будуються сортувальні центри та відкриваються нові пункти обслуговування клієнтів. Конкретні потреби компанії залежатимуть від кількості нових об'єктів.

Наразі у Новій пошті в Україні працює 33 тисячі співробітників. Ще 500 людей працює у Nova Post Europe - компанії групи NOVA (Нова пошта), яка надає послуги з доставки у Європі.

Нагадаємо, що станом на червень вона повідомляла, що має в Україні 12,1 тисячі відділень та 18 тисяч поштоматів. В Європі ж, де на зайнятість чоловіків-українців не впливає ситуація з мобілізацією до української армії, "Нова пошта" відкрила вже 100 відділень у 14 країнах.

Зокрема, на початку липня перше відділення відкрилося у Франції, у травні - відкрилося перше відділення у Великій Британії, а у квітні - у Іспанії. Також в травні було запроваджено доставку посилок між країнами Європи, а не тільки до чи з України.