Аварія на "Північному потоці" загрожує екологічною катастрофою

Аварія на "Північному потоці" загрожує екологічною катастрофою

Внаслідок витоків  газу на газопроводах "Північний потік -1" та "Північний потік - 2" у Балтійському морі в атмосферу потрапили близько 300 тисяч тонн метану, який є одним із найпотужніших парникових газів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що вирва вируючої води діаметром 700 метрів, яка утворилася на місці вибуху газопроводу "Північний потік", може свідчити про екологічну катастрофу.

За оцінками Німеччини, в результаті викидів в атмосферу потрапило близько 300 000 тонн метану, який є одним із найпотужніших парникових газів.

Така кількість газу  у наступні 20 років матиме вплив на екологію так само, як і щорічні викиди приблизно 5,48 мільйона автомобілів у США.

Як повідомляє німецьке видання Bild, природоохоронна організація Deutsche Umwelthilfe закликала операторів газопроводів негайно відкачати решту газу з усіх ліній у Балтійському морі.

"Виток – це подія неймовірних масштабів", – заявив керуючий директор організації Саша Мюллер-Креннер, додавши, що клімату "вже завдано непомірної шкоди".

Bild зазначає, що таких аварій на газопроводах в історії людства ще не було.

Зазначимо, що уся наявна інформація свідчить про те, що витоки газу на газопроводах "Північний потік -1" та "Північний потік - 2" у Балтійському морі є результатом навмисних дій.