"Не заплатили комуналку:" два комітети Ради залишилися без опалення

"Не заплатили комуналку:" два комітети Ради залишилися без опалення
Засіданні комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Фото: сайт комітету

Будівлю, де розміщені два комітети Верховної Ради, все ще не підключили до опалення і може взагалі лишитися без тепла взимку. Про це 9 листопада повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Так, без тепла в опалювальному сезоні-2022/23 можуть лишитися комітет ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг і комітет податків та фінансів. Ці два комітети ділять одну будівлю на вулиці Липська (Київ), яка досі не підключена до опалення через борги за комунальні послуги.

"Будемо тепер грітися інтенсивною роботою і обговоренням тематики, наскільки держава ефективний власник. Або десь у січні проведу круглий стіл офлайн на цю тему в будівлі комітету", — зазначив Железняк.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Києві розпочався 20 жовтня, усі будівлі почали підключати до системи теплопостачання за технологічним графіком.

При цьому мер Києва Віталій Кличко попередив, що взимку топити в столиці будуть гірше і закликав киян запасатись теплими речами та ковдрами. Ексголова "Нафтогазу" Юрій Вітренко також порадив українцям запастися теплими ковдрами та одягом, та зауважив що ця зима буде для Українців найхолоднішою.

Крім того, у Київській міській державній адміністрації підтвердили, що є вірогідність того, що взимку в столиці в багатоповерхових будинках відключатимуть опалення на декілька днів.