Окупанти викрали начальника служби інформаційних технологій та помічника гендиректора ЗАЕС

заес, окупанти, викрадення

Окупанти затримали та вивезли начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку.

Про це повідомила Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

"Учора, 17 жовтня, російські ядерні терористи затримали та вивезли в невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі про їхнє місце перебування та стан нічого не відомо.

В "Енергоатомі" просять генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та усю світову спільноту докласти усіх зусиль та задіяти усі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС з полону російських терористів та сприяти їхньому поверненню до виконання службових обов’язків.

Зазначимо, 30 вересня рашисти викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та тримали його в полоні. 3 жовтня Мурашовазвільнили з полону.

Також 11 жовтня в "Енергоатомі" повідомили, що рашисти викрали й імовірно катують заступника генерального директора  із персоналу Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка.