НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Шукатимуть газ: в Україні розпочали масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження

Шукатимуть газ: в Україні розпочали масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження

АТ "Укргазвидобування" (УГВ) розпочинає 3D сейсморозвідувальні дослідження у західних регіонах України. Про це 17 лютого в Facebook повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Фахівці УГВ разом із залученими компаніями дослідять територію площею понад 1,5 тисячі квадратних кілометрів. Це будуть найбільш масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження, які коли-небудь проводилися в Україні.

"Це дозволить отримати детальні геологічні моделі покладів вуглеводнів, розташованих на глибинах до 5 кілометрів. Важливо, що вони (дослідження – Delo.ua) проводяться сьогодні, навіть під час війни", — зауважив Чернишов.

Більше деталей щодо очікуваних результатів та інших планів в компанії поки не розкривають.

Нагадаємо, за 2022 рік попри війну і її наслідки УГВ пробурило 47 нових свердловин, що є показником, який практично не відрізняється від довоєнного.

Більше того, "Нафтогаз" збільшив видобуток газу в західних регіонах України, використовуючи нові технології і обладнання. Так, у Львівській області запрацювала свердловина, що забезпечує видобуток 115 тисяч кубометрів газу на добу