Деокупація Херсона – на фінальній стадії, перед обладміністрацією – українські прапори

Деокупація Херсона – на фінальній стадії, перед обладміністрацією – українські прапори

Станом на 11 листопада Збройні сили України розпочали фінальну стадію звільнення Херсону. Українські захисники ліквідували велику кількість окупантів, які намагалися переправитися на лівий берег Дніпра.

Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

"Окупанти відходячи напередодні підривали і Херсонську ТЕЦ, і розподільчу станцію обленерго, і біля телевежі вони зруйнували електронну частину, тобто це все треба буде відновлювати. Але найголовніше, зараз провести деокупацію. Велика частина росіян не змогли перетнути Дніпро, вони перевдягаються, викидають свою військову форму, намагаються ховатися в цивільному одязі", — розповів Хлань.

В цей час місцеві ЗМІ повідомляють, що херсонці та жителі прилеглих населених пунктів вивішують прапори України, чекаючи військових ЗСУ.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що в місті є багато роботи по документуванню воєнних злочинів Росії та пошуку зниклих безвісти. 

В свою чергу заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко додав, що голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич готовий до роботи. 

Нагадаємо, що 9 листопада керівництво Міністерства оборони Росії анонсувало виведення окупаційних сил з правобережної частини Херсонської області, зокрема з обласного центру.

При цьому головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський зазначили, що за кожним таким рішенням РФ стоїть колосальна робота ЗСУ, адже "ворог не робить подарунків".

В Генштабі попередили, що наступальні дії на Херсонському напрямку тривають. Тому, з міркувань безпеки операції, офіційне оприлюднення результатів буде згодом.