Глава Пентагону назвав, скільки танків Leopard передадуть Україні

Глава Пентагону назвав, скільки танків Leopard передадуть Україні

Дев’ять країн зобов’язалися передати Україні понад 150 танків Leopard.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи десяте засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", передає "Інтерфакс-Україна".

"Коаліція країн, яка пообіцяла надати Україні танки Leopard, продовжує зростати. Дев'ять країн зараз зобов'язалися надати понад 150 танків Leopard", - зазначив він.

Глава Пентагону також повідомив, що однією з тем засідання у форматі "Рамштайн-10" буде пошук "інноваційного вирішення" проблеми виробництва боєприпасів.

За його словами, з метою збільшення виробництва боєприпасів країни-учасники цієї Контактної групи об'єднуються, щоб "разом розробити інноваційне вирішення проблем промислового виробництва".

"І я впевнений, що ми продовжимо просуватися далі, щоб забезпечити покриття потреб України навесні та надалі", - сказав Остін.

Нагадаємо, Польща стала першою країною, яка успішно передала танки Leopard 2 Україні. Країна-виробник - Німеччина - тривалий час відмовляла в такій військовій допомозі ЗСУ. Однак 25 січня Берлін схвалив відправку в Україну 14 танків Leopard і дозволив реекспорт іншим країнам.

До кінця березня Україна очікує отримати перші бойові танки, обіцяні Німеччиною та Португалією.