ЄС обмірковує запровадження антиросійських санкцій на торгівлю пральними машинами, які РФ використовує для ремонту танків

Антиросійські санкції, санкції Росії проти ЄС
Фото: Львівська міська рада

Європейський Союз обдумує накладання торгових обмежень на країни, які допомагають Росії імпортувати пральні машини та вживані автомобілі, адже країна-агресор продовжує використовувати деталі з такої техніки для ремонту своїх танків, пошкоджених в боях.

Про це повідомило видання The Telegraph.

Компетентні європейські посадовці, які спостерігають за торговими потоками до РФ, помітили значне зростання торгівлі споживчими товарами між країнами в Центральній Азії, яких вони вважають "традиційними союзниками Кремля".

Вони заявляють, що обсяги поставок пральних машин та вживаних авто до Росії зросла на 60-80%. Таким чином окупанти наймаються обійти запроваджені західних санкцій, які мають на меті паралізувати роботу органів та галузей, пов'язаних з озброєнням.

У зв'язку з цим столиці країн ЄС обговорюють плани запровадити нові антиросійські санкції, які спрямують проти країн, які допомагають РФ обходити санкції, зокрема, торговельні обмеження.

Така ініціатива може призвести до обмеження доступу будь-якої країни, компанії чи фізичної особи до єдиного ринку, якщо будуть виявлені докази, які підтверджують, що вони реекспортували заборонені товари до Росії.

"Ми повинні дати потужний сигнал особам і організаціям у третіх країнах. Надання матеріальної підтримки військовій і оборонно-промисловій базі Росії матиме серйозні наслідки щодо їх доступу на ринок ЄС", — йдеться в конфіденційному документі.

Раніше стало відомо, що окупанти у Херсонській області намагаються купувати алкоголь за награбоване побутову техніку, зокрема, за вкрадені пральні машинки.