СБУ виявила на території Харківської єпархії УПЦ (МП) сухпайки окупантів та проросійську літературу

СБУ виявила на території Харківської єпархії УПЦ (МП) сухпайки окупантів та проросійську літературу

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Харківській області. За підсумками проведеної роботи, співробітники спецслужби виявила велику кількість доказів підтримки російських окупантів зі сторони єпархії.

Про це 10 грудня повідомила пресслужба СБУ.

Зокрема, СБУ виявила бібліотеки з прокремлівською літературою, матеріали, що вихваляють країну-агресора, а також готівку у різній валюті, в тому числі російські рублі.

"В одній з церков навіть зберігались сухпайки російських окупаційних угруповань. Там же викрили монаха з паспортом РФ", — розповіли в СБУ.

Тепер правоохоронці перевіряють можливу причетність росіянина до розвідувально-підривної діяльності спецслужб країни-агресора. Всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

"Наголошуємо, що СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", — підкреслюють в СБУ.

Нагадаємо, СБУ провела вже серію обшуків у храмах УПЦ (МП) і кожного разу виявлялося, що богослужителі підтримують російську агресію та сприяють поширенню тез пропаганди серед парафіян.

Нещодавно СБУ викрила диякона УПЦ (МП), який агітував за "приєднання" Запоріжжя до РФ. У своїх "дописах" він заперечував існування українського народу, його мови і культури.