НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Федоров спростував можливість отримання повісток через "Дію"

Федоров спростував можливість отримання повісток через "Дію"
Федоров спростував можливість отримання повісток через "Дію"

На тлі нових чуток які ширяться соцмережами, в Мінцифри заявили, що повістки для військовозобов'язаних ніколи не будуть розсилатися через застосунок "Дія".

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Наступного року буде 1 млн дронів.Повісток у Дії не буде ніколи.І тільки так", - написав він.

Найбільш імовірно, що Федоров відреагував на заяву колишнього радника мера Івано-Франківська, військового 72-ї бригади Назарія Кішака. Військовий оприлюднив пост з інформацією, що з 28 грудня у кожному місті та області будуть встановлені контрольні блок-пости і посилиться мобілізація, а повістки розсилатимуться через "Дію".

"Хлопців на фронті потрібно міняти. Мажори, діти пафосних діячів, блогери, всі хто попадуться підуть у піхоту. У нашій державі війна… Без образ. Можете видаляти "Дію" вже", - написав він.

Втім, офіційно така інформація не підтверджувалася.

Окрім того, вчора в інтерв’ю міністр оборони Рустем Умєров розповів, що МО розглядає варіант інформувати чоловіків про необхідність явки у Територіальні центри комплектування через електронні сповіщення.

В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію"

Нагадаємо, що Федоров неодноразово наголошував на тому, що військовозобов'язаним чоловікам не роздаватимуть повістки  через додаток "Дія". Крім того, таке нововведення навіть не планується.

За словами Федорова, в Україні планують запустити "смарт-мобілізацію". Вона дозволить призовникам самостійно вибрати спеціалізацію, на якій вони готові нести службу.

Як повідомив Федоров, "через місяць-два" планують запустити пілотний проект за першою спеціальністю - оператор дронів.