Facebook, Instagram та YouTube відновили роботу після масштабного збою

Facebook
Фото: Depositphotos

Користувачі соцмереж Facebook та Instagram скаржилися на проблеми із входом у свої акаунти, відеосервіс YouTube також перестав працювати.

Про це свідчать дані сервісу Downdetector.

Збій тривав близько години. Користувачі Facebook та Instagram знову можуть увійти в застосунки, а кількість скарг на платформі Downdetector значно скоротилася. Відеосервіс YouTube та інші сервіси Google також почали працювати значно краще.

Прессекретар Meta повідомив, що збій у соцмережах стався через технічну проблему.

Що відомо про масштабний збій у роботі Facebook, Instagram та YouTube 

Ввечері 5 березня менш ніж за 10 хвилин на сервіс Downdetector надійшло понад 200 тисяч скарг про перебої в роботі Facebook і понад 45 тисяч - Instagram. Також на збої скаржились користувачі X, TikTok і WhatsApp. Фіксувалися скарги на збій і у сервісах Google - магазині застосунків Google Play, пошуку та пошті Gmail.

Українські користувачі зазначали, що їх "викинуло" з акаунтів у Facebook. Деякі користувачі взагалі не могли зайти, в інших – не оновлювалися сторінки. Під час авторизації з'являлася помилка. Система просила повторити спробу входу в обліковий запис.

Тим часом у Meta підтвердили наявність проблеми і заявили, що працюють над її вирішенням.

<div><br></div>

Хакерська атака на "Київстар"

12 грудня в абонентів "Київстару" зникли зв'язок та інтернет, а сайт оператора перестав працювати. Згодом стало відомо, що причиною відсутності звʼязку стала хакерська атака. "Київстар" пообіцяв надати компенсацію клієнтам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами компанії.

Про початок відновлення голосового звʼязку "Київстар" повідомив ввечері 13 грудня. А мобільний інтернет по всій країні запрацював 15-го числа.

Фото: ua.depositphotos.com