ФОП обіцяють не штрафувати за відсутність касових апаратів до кінця року

ФОПів не штрафуватимуть за відсутність касових апаратів до кінця року
ФОПів не штрафуватимуть за відсутність касових апаратів до кінця року

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук обіцяє, що парламент найближчими днями ухвалить закон, за яким ФОП не будуть до кінця року штрафувати за відсутність касових апаратів (РРО) за умови, що вони їх до кінця року встановлять. Законопроєкт має бути внесений до парламенту вже сьогодні.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву спікера Ради Руслана Стефанчука після наради з лідерами фракцій.

За його словами, відповідний законопроєкт запропонував голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Сьогодні до кінця дня буде подано відповідний законопроєкт, за яким до кінця цього року не сплачуватимуть штрафи особи, які не встановили РРО, за умови, що вони встановлять", — сказав Стефанчук.

Зазначимо, що під Верховною Радою другий день триває акція протесту ФОП із вимогою скасувати обов'язкову установку касових апаратів.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року всі українські ФОП зобов'язані працювати з касовими апаратами.

Санкції за порушення використання касових апаратів передбачають штраф у розмірі 100% вартості проданих із порушенням товарів, а за наступні вже 150% вартості товару.

Днями голова податкового та митного комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев зі словами "реформа відбулася" заявив, що скасування обов'язкового використання касових апаратів ФОП неможливе.

Раніше мітинги біля Ради організовували малі підприємці, які також вимагали відстрочення запровадження касових апаратів на рік.