У "Цитрусі" звинуватили заступника голови ОП Смирнова в тиску на суди на користь Корбана

У "Цитрусі" звинуватили заступника голови ОП Смирнова в тиску на суди на користь Корбана
Андрій Смирнов і раніше захищав Корбана у судах. Фото: Facebook заступник голови ВП

Компанія "Цитрус", яка вже не перший рік перебуває у стані корпоративного конфлікту з десятком судових справ, заявила, що заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов надає підтримку їхньому опоненту в суді Геннадію Корбану.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Важливо зазначити, що адміністративний ресурс із судових спорів Геннадію Корбану забезпечує Смирнов, який відповідає за реформу судової системи. І це не дивно, адже, як відомо зі ЗМІ, у 2015 році він активно захищав у судах відомих ексрегіоналів та входив до групи адвокатів, захищали Корбана та його поплічників", - розповіли в "Цитрусі".

Компанія впевнена, що Смирнов наказує суддям, як і які рішення ухвалювати на користь Корбана. Зазначимо, що "Цитрус" поки що не привів конкретних фактів чи доказів причетності Смирнова до цієї справи.

Водночас у компанії наголошують, що у судовому процесі Корбан має перевагу. Наступне засідання суду у цій справі призначено на 16 лютого. Цього разу апеляційний господарський суд Києва розглядатиме скаргу на рішення судді Коткова.

Уточнюємо, що саме цей суддя ухвалив рішення на користь Корбан, заборонивши ТОВ "ЗТ-Інвест", що входить до групи компаній "Цитрус", користуватися низкою торгових марок, включаючи "Цитрус", та використовувати доменне ім'я компанії - citrus.ua.

Після цього у "Цитрусу" виникли проблеми у роботі. Сайт компанії перестав працювати, і їй довелося перейти працювати на інший домен.

Перехід на "дзеркало" спричинив падіння трафіку вдвічі, можливі втрати від простою заблокованого домену сitrus.ua в грошах можуть становити близько 100 млн гривень виручки на місяць.

Колишній співвласник та співзасновник мережі "Цитрус" Дмитро Зінченко повідомив, що партнери почали відмовлятися працювати з компанією. Проте керівництво мережі спростувало ці слова та назвало їх "інформаційною атакою".