Під Івано-Франківськом планують добувати газ

Роботи проводитимуться на території Богородчанського району
Очікуваний обсяг видобутку газу становить 20 – 80 тисяч кубометрів на добу. Фото: "Галичина"

У Богородчанському районі Івано-Франківської області збираються збудувати дві свердловини для пошуку газових покладів у баденських відкладах неогену та мезозою.

Як повідомляє газета "Галичина", будівництвом свердловин №12-Саджавська та №13-Саджавська Ділянки Угнівська 6 (Саджавська) займатиметься ТОВ "Велл Ко".

Підключення свердловин до встановлення підготовки газу "УПГ-Грабівка" здійснюватиметься на відстань до 10 тисяч метрів. Максимальна глибина свердловин – до 4 тисячі метрів.

Спосіб буріння - роторний, передбачається кріплення стовбура свердловин високогерметичними обсадними трубами. Очікуваний обсяг видобутку газу становить 20 – 80 тисяч кубометрів на добу.

Роботи проводитимуться на території Богородчанського селищного територіального товариства Івано-Франківського району та Старобогородчанського сільського територіального товариства.

За даними ЄДРПОУ, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Велл Ко" є мешканець Львівської області Зіновій Козицький.

Нагадаємо, у грудні Антимонопольний комітет України дозволив словацькій компанії Nafta стати єдиним власником родовища газу на Закарпатті.

Раніше повідомлялося, що група "Нафтогазу" запустила в дослідно-промислову розробку перше родовище газу щільних порід (центрально-басейнового типу) — Святогірське.